Hvorfor har jeg aldrig kastet mig ud i at lave hjemmelavet hummus før? Nok mest fordi jeg har været overbevist om, at det var dødbesværligt og krævede en hel masse ingredienser (som ville være umulige at opdrive). I sidste uge satte jeg mig så lidt mere ind i sagerne, tak Google, og fandt ud af, hvor simpelt det er at lave hummus.
Det tog mig sådan cirka tre sekunder at beslutte mig for, at det blev en del af aftenens menu. Jeg begav mig derfor i Trader Joe’s med en lille indkøbsseddel i hånden. De fleste ingredienser havde vi faktisk allerede, så jeg manglede bare kikærter og tahin.
Jeg lavede min hummus på slum. Faktisk følger jeg stort set aldrig en opskrift til punkt og prikke. Jeg lod mig inspirere kraftigt at to dygtige madbloggerinder (hende her og hende her), og da deres opskrifter mindede utroligt meget om hinanden, turde jeg godt at kaste mig ud i det på egen hånd og ikke være så nøjsom med mængderne 🙂 Jeg kom desuden det hele i foodprocessoren og blandede det sammen i den. Konsistensen var lidt tyk og “chunky”, men det var helt bevidst. Man kan tilføje lidt mere vand og blende det mere sammen, så bliver det tyndere og en finere konsistens, hvis man mere er til den slags.
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver en omgang hummus! Det var både helt enormt enkelt, og så smagte det virkelig godt. Jeg kom dog 1 1/2 hvidløgsfed i portionen, og jeg vil nok nøjes med et enkelt næste gang. Og så holde en anelse igen med olivenolien, da det ellers kan komme til at dominere smagen meget. Overordnet set var jeg dog yderst tilfreds med min hummus, og den faldt også i god jord ved manden. Forresten er hummus genialt i sandwiches, så jeg fik også brugt lidt dagen efter til frokost.
P.S.: Grunden til de manglende indlæg herinde er, at jeg har en veninde fra Danmark på besøg. Så jeg nyder til fulde at opleve San Francisco sammen med hende, og så har jeg skruet ned for min tid foran computeren.
2
A+K/VenterPaaVinBlog says
Det er nemlig så godt, og kan varieres i det uendelige. Jeg er glad for frisk persille m. citron eller chili og paprika eller revet parmasan og balsamico olie.
Har jeg ikke kikærter, er kidneybønner også en virkelig god erstatning, hvis man er til den slags 😀 Og med et skud chili og majs er der lidt mexi-dip over det.
Uhm..
– A
Line says
Tusinde tak for din kommentar. Fyldt med gode tips, som jeg klart vil tage til mig. Mexi-vibes skal man ikke kimse af! 🙂
/Line